301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Ağustos 2018 - Çarşamba 03:38 Bu haber 417 kez okundu
 
Kur 6.3 TL’ye geriledi
Ekonomi Haberi


Dövizdeki sert yükselişe karşı son iki gündür Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından atılan adımların ardından, bu akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı  “Önümüzdeki dönemde firmaların döviz risklerini azaltmaya yönelik tedbirleri adım adım hayata geçireceğiz. TL'yi koruyacağız” açıklaması dolar kurunu hızla aşağı çekti.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, Türkiye’de piyasaların kapanmasının ardından uluslararası piyasalarda dolar kuru 6.30’lu seviyesine kadar geriledi.

Saat 18:30’da 6.50 TL altına gevşeyen kur, 20:15’te ise 6.33 TL’ye indi.

Dolardaki akşam saatlerinde yaşanan düşüşte, Bakan Albayrak’ın SETA'nın düzenlediği sempozyumda yaptığı konuşmada, “Serbest piyasa kuralları çerçevesinde gereken tüm adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bankalar ve özel sektörün sonuna kadar yanındayız” sözlerinin, piyasadaki faiz artırımı beklentilerini de güçlendirmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

ABD ile Türkiye ilişkilerinin gerilmesinde kilit unsur olan rahip Andrew Brunson ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği piyasalarda, dolar kuru saat 22.00’de ise 6.31 TL’ye kadar düştü. Akşam saatlerinde yoğunlaşan dolardaki satış ile kurdaki günlük düşüş yüzde 8’leri aştı.

Kaynak: (AA) - Anadolu Ajansı Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı