301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Aralık 2020 - Çarşamba 19:36 Bu haber 287 kez okundu
 
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habertürk'e konuştu: Suikasta mutlaka yanıt vereceğiz
Siyaset Haberi


İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Habertürk TV Dış Politika Koordinatörü Çetiner Çetin'e bir röportaj verdi.

Farazmand, geçtiğimiz günlerde öldürülen Muhsin Fahrizade'nin son olarak koronavirüse karşı aşı çalışmaları yürüttüğünü belirtirken, suikastın arkasında İsrail kadar ABD'nin de olduğunu söyledi.

 

Suikasta mutlaka bir yanıt vereceklerini belirten Farazmand, bunun yerini, şeklini ve zamanını ise sadece İran'ın belirleyebileceğini ifade etti.

Röportajın tamamı şu şekilde:

Sayın Büyükelçi ABD’de başkanlık ve yeni döneme dair tartışmalar yaşanırken İran’da tüm dünyanın dikkatlerini Tahran’a çeken bir saldırı gerçekleşti. İran Savunma Bakanlığı İnovasyon Kurulu Başkanı Fahrizade öldürüldü. Siz bu saldırıyı nasıl okudunuz ve bu saldırıya karşı tepkisiz nasıl şekillenecek?

Habertürk kanalına çok teşekkür ediyorum. Böylesine hassas bir dönemde bizimle röportaj yapmak için geldiniz. Siz geçen günlerde çok vahşice işlenen bir cinayete işaret ettiniz. Bu cinayet siyonist rejim ve onun yardımcıları aracılığıyla İran'da işlendi. Siyonist rejim ve Amerika bu cinayeti İran'ı hedeflerinden uzaklaştırmak, amaçlarından ve yasal haklarından mahrum bırakmak doğrultusunda, aynı şekilde kanuni hakları, güvenli bir şekilde kendini savunma hakkı, bağımsızlığını ve barışçıl nükleer teknolojisini elinden almak için yaptılar. Son dört yıl içerisinde ABD’nin İran'a karşı tek taraflı hareketlerine şahidiz. Bunların hepsi de diplomasi sürecini bertaraf etmek amacıyla yapılan davranışlardır. Bu cinayet devlet terörizminin bariz bir örneğidir. ABD hükümetinin son günlerinde yapılmış ve tamamiyle diplomasi sürecini öldürmek amacıyla yapılmış bir cinayettir.

Şehit Fahrizade bir devlet adamıydı ve savunma bakanının yardımcısıydı. AR-GE projeleri üzerine çalışıyordu. Son çalıştığı projede koronavirüse karşı aşı geliştirme projesiydi. Bu doğrultuda da bazı kazanımlar elde etmişti. Umarız en yakın zamanda koronavirüse karşı yapılan bu kazanımın sonuçlarını görürüz ve İran milli aşısını üretmiş olur.

Bu suikastin İsrail tarafından yapıldığı söylendi. Siz ise az önce Amerika'yı işaret ettiniz. Sizin görüşünüz nedir?

 

Elimizde bu cinayetin arkasında siyonist İsrail rejiminin olduğunu gösteren yeteri kadar delil ve belge var. Bizim güvenlik kurumumuz kesin bilgileri elde etmiştir ve zamanı gelince açıklayacaktır. Siyonist rejimin başbakanı 2018 yılında, şehit Fahrizade'nin ismine işaret ederek 'bu ismi gelecekte duyacaksınız, bu ismi hatırlayın' demişti. Siyonist rejimin bazı makamları da çok aceleci bir şekilde (suikastı) yakınlarına müjde vermişler. Elimizdeki belgeler Amerika'nın da bu cinayette parmağının olduğunu gösteriyor. ABD Başkanı kendinin de bu cinayetten dolayı mutlu olduğunu göstermek amacıyla Twitter'da bazı şeyler yazdı. Bir ülkenin başkanının böylesi bir konuda düşüncelerini beyan etmesi doğru değildir ve tüm uluslararası normlara da ters bir davranıştır. Bu bir devlet terörüdür ve sınır aşırı bir terörizmdir. Tıpkı Kaşıkçı cinayetinde olduğu gibi. Bu cinayet de Türkiye'de yapıldı ve herkes kınadı. Türkiye ve dost ülkeler Sayın Fahrizade'ye yönelik terörü kınadılar ama uluslararası toplumdan maalesef böyle bir kınama gelmedi. Özellikle Avrupa Birliği her zaman ikili standart uyguluyor. Biz AB'nin bu cinayeti çok kesin bir dille kınamasını bekliyorduk.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı