301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Yazı Detayı
25 Şubat 2013 - Pazartesi 16:16 Bu yazı 728 kez okundu
 
Kadınken erkek olmak tek kişilik sınavdır!
Esra Elönü
esrael@hotmail.com
 
 

Empati de kalbin ve vicdanın zekatıdır o zekatı veremiyorsan susacaksın. Ayşe Arman'ın röportajını okudum dündü. Sustum. Adı Nil olan genç bir oyuncunun Rüzgar'a terfisini okudum.

                                     Erkek olup da adam olamamışı taşlayın bu kadını değil!

 

Empati vicdanı bir eylemdir, toplumun en acemi olduğu duygudur empati ve diğergamlık. Hele ki sosyal pavyon olan twitter donkişotlarının gayri meşru küfürlerine siper olabilmeyi seçtiyse bir kadın erkek o cesaretin alnından öpülmeli.

Bir kadın düşün 26 yıl kadınca yaşamış sonrasında hissettiği kimliğin cinsiyetine bürünmüş. Bir kadın düşün anne olup göğsündeki en berrak sütü evladıyla paylaşacakken o göğüslere neşter vurdurmuş. Bir kadın düşün el alem ne derin ederini hesap ederek yıllarca yaşamış sonrasında sadece Allah'a vereceği hesabın muhatabı olmayı seçmiş.

Garip acımasız bir yığınız. 26 yaşında bir kız çocuğunun annesini vicdanımızla ağırlamadan kapı dışarı eden küfürler yargılar yağmalayan bir garip hurda toplumuz. Babası yerine koymadan kendimizi babalık taslayan ağız dolusu ahkamlar kesip kendini kadrolu evliya zannedenler yığını. Olayın dini hükümlerine girmeyeceğim.

"Bre gafil, bre münafık cehennem ateşinde cayır cayır efekt olacaksın" diyen bazı üfürükçülerin sokak vaazları da müslümanca bir empatinin referansı olamaz. Bu tek kişilik bir sınavdır. Erkek olup da adam gibi vicdana sahip olamayanları linç edin bu kızı değil. Bu tek kişilik bir hesaptır ödemeyi göze alana laf biçemezsin. Susarsın.

Ayrıca Feridece bir mantık güdüyorum ki herkes kendi güdüsünün çobanıdır. Mantıkla bakacaksak bu tarz duygu hapishanesinde yaşayıp ta kadının kadına olan cinsel temayülünü hunharca sergileyen nice sapkınlık noktası varken erkek olup yürüyüşüne böyle devam etmek isteyen bir insanın hakkı linç değil alkıştır bakın bana göre diyorum. BENCEEEE..

Erkeksiliği değil erkekliği tercih etmek de sağlam cesaret ister. Bir insanın rabbiyle gireceği sınavda olsanız olsanız korsan fısıltı olursunuz. Rabbin merhameti herkese yeter ben buna inanıyorum. Düşene vurmak için tekme tüccarlığı yapma kıvamına gelmiş bir yığının içinde yürümek de bir cihattır bence.

 
Etiketler: kadınken, erkek, olmak, tek, kişilik, sınavdır
Yorumlar
Diğer Yazılar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı