301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ağustos 2020 - Pazartesi 16:18 Bu haber 340 kez okundu
 
ABD, Suriye petrolünü PKK’ya ihale ediyor
Ekonomi Haberi


Covid-19 gündemi, İdlib, Doğu Akdeniz, Libya derken yanı başımızdaki gündemden kopuyoruz farkına varmadan. ABD’nin etkili senatörlerinden Lindsey Graham, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu SDG’nin sözde komutanı Mazlum Kobani ile geçtiğimiz hafta görüştü. Bu dikkat çekici 9 saatlik görüşmelerin ve pazarlıkların ardından Fırat’ın doğusunda PKK’nın kontrolündeki petrol sahalarının modernizasyonu, petrol üretiminin artırılması ve pazarlanması için bir yol haritası belirlendi.

 
Aslında geçtiğimiz kasım ayından bu yana görüşme trafiği devam ediyordu. ABD Başkanı Trump, üç petrol şirketi arasında bir tercih yapacaktı. Daha önce petrol devi Exxon Mobil’i Fırat’ı doğusuna sokmayı kafasına koyan Trump, petrol devi Exxon şirketinden gelen “Bölge uluslararası güçlerin kavga arenası, istikrarsız ve sahada kalıcı, meşru ve hukuki muhatap olmadığı için o bölgeye giremeyiz” yanıtı üzerine planlar değişti.
 
Zira Trump iki önemli toplantısında Exxon adını açık açık dile getirmesine rağmen petrol devi PKK’yı direkt muhatap almayı göze alamadığı için Fırat’ın doğusuna inmeyi de göze alamadı.
 
Graham ve terör elebaşı Kobani’nin 9 saatlik pazarlıklarının ardından, Exxon kadar büyük olmasa da ABD siyasetinde söz sahibi ve geçmişi spekülasyonlarla dolu bir diğer şirket olan Delta Crescent Energy ile anlaşma imzalandı.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı