301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Aralık 2020 - Çarşamba 14:47 Bu haber 304 kez okundu
 
Bakan Koca: Hedef yazdan önce 100 milyon doz
Sağlık Haberi


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştuk. Sorunun aşı sayısı değil o aşıların ne zaman teslim edileceği olduğunu söyledi. "Biz yaz gelmeden 100 milyon doz aşı ile 50 milyon vatandaşımızı aşılamak istiyoruz" dedi. "Ortalıkta dolaşan listelerdeki dozları o ülkelere ne zaman verecekler kimse sormuyor. Yangın var. Bize Nisan'a kadar lazım" dedi. Bakan Koca Biontech'ten de 25 milyon doz aşı geleceğini açıkladı. 

Dün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile bir kez daha konuştuk.

Aşı ile ilgili yaptığım programlar, yazdıklarım söylediklerimin ile ilgili bazı konuları anlatma ihtiyacı duymuştu Bakan Koca.

İlk konumuz benim ısrarla Çin aşısı demekten kaçındığım Çin’de üretilen ve şu anda piyasaya verilmeye hazır hale gelmiş 3 aşı arasındaki tek “İnaktif” aşı olan Sinovac’ın “Coronavac”ı idi.

Bakan Koca, bu aşının Endonezya’da açıklanan ilk faz 3 nihai sonuçlarından oldukça memnundu.

“Yüzde 97 etkinlik açıklandı. Bu oldukça sevindirici” dedi ama asıl önemli olanın birkaç gün sonra netleşecek olan Türkiye’deki 3. Faz çalışma sonuçları olduğunu ekledi.

“Beğenmezsek ödeme yapmayacağız bu aşıya. Bu şekilde aşı anlaşması yapabilmiş tek ülkeyiz. Siparişimizi verirken bunu anlaşmaya koyduk. Bizdeki sonuçlar yeterince etkin olmaz ise aşıları iade etme ve beş kuruş bile ödememe hakkımız var. Böyle bir anlaşmayı, herhangi bir aşı firması ile yapabilmiş başka ülke yok” dedi.

Ben de “Fahrettin Bey sorun da burada zaten. Ben de Sinovac’ın aşısına karşı değilim. İyi bir aşı olduğunu yaptığım araştırmalar sonucu düşünüyorum. Ama diyelim ki 3. Faz sonuçları olumsuz çıktı ve beğenmedik. Elimizde başka aşı yok. Tek sepetten çıkacak yumurtalara bağladık kendimizi” diyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı